Závodnice s velkým Z

Letošním překvapením sezony mladých hasičů je Kačka Pozníčková. Jako by jí účast na loňském MČR v šedesátkách nakopla, aby napravila své neúspěšné představení. Kačka se loni mistrovství účastnila poprvé a jistá nervozita jí zhatila dobrý výsledek. Po dvou neplatných pokusech si domu odvážela pouze velkou zkušenost s takovým závodem.

Nová sezona však ukazuje jaká je Kačka bojovnice a jde si za svým. V jihočeském kraji máme pouze 3 závody v běhu na 60m s překážkami. Jsou to Ledenické šedesátky, Memoriál Václava Hanzala u nás v Borovanech a Pasecká šedesátka v okresu Písek. Všechny tyto závody jsou kvalifikací na republikovou soutěž. Kačka si letošní účast vybojovala hned v Ledenicích, a tak mohla s klidem do dalšího závodu v Borovanech. Náročné domácí publikum Kačku nerozhodilo a v základní části další první místo znamenalo postup do finálových rozběhů. Semifinálovou část ovládla v osobním rekordu a až ve finále nestačila na svou soupeřku. Dalším závodem byla Pasecká šedesátka a jelikož se koná po našem hasičském táboře, soutěže se neúčastníme. Kačka ovšem mohla vyrazit díky kamarádům ze Strážkovic. Pasecká náročná dráha, louka, Kačce nedělala vůbec žádný problém. Táborová pauza Kačce pomohla a hned v prvním pokusu si zaběhla osobák. V druhém pokusu ještě vylepšila a čas 14,76s ji řadí jako žhavou kandidátku o nejvyšší příčky na republikovém finále.

Tento zlatý hattrick je opravdu krásným úspěchem a Kačce Pozníčkové a jejím rodičům, kteří ji všude doprovází děkujeme za reprezentaci sboru a města.

Martin Tomášek

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *