Nakolinžrs 2024 – II. běh

Nakolinžrs

S námi bude svět v bezpečí

I v letošním roce bylo táborové téma odtajněno v půlce června, kdy jsme pustili do světa krátký film ze studia Hruska Pictures Nakolinžrs (na motivy filmu od studia Marvel). Od té doby už se všichni tábornici – malí i velcí, mohli těšit na dobrodružství, které nás bude celý týden čekat.

Ten, kdo zhlédl náš film, nebyl první den při odjezdu překvapený tématem. Malí táborníci a jejich rodiče se dozvěděli od Nicka Furyho (ředitele nakolického S.H.I.E.L.D), že se na týden stávají agenty této organizace a pod vedením 15 avengers a dalších 15 podpůrných členů týmu, je bude čekat důležitý výcvik, který je připraví na případný střet s mocnými bytostmi z jiných světů a vesmírů. Těsně před odjezdem do Wakandy, utajeného výcvikového tábora, se objevil Thanos, Venom a Red Skull. Všichni 3 záporáci se vrhli na Nicka a kdoví jak by to dopadlo, nebýt avengers, kteří byli schovaní mezi malými agenty, a když se ukázali, Thanos zavelel k ústupu. Během této scénky se objevil „Kuliočko“ Mike Wazowski, který se nám sem vloudil nedopatřením z filmu Příšerky s.r.o. Všem asi už bylo jasné, proti jakému zlu stojíme a mohli jsme se vydat do Wakandy.

Ještě tentýž večer, po ubytování a seznámení se s okolím, nás čekala první z mnoha hraných scének, kde jsme se dozvěděli o Thanosově plánu zničit svět lusknutím prstů kouzelné rukavice, která ale zatím stále postrádá moc, neboť existuje ještě jedna silnější.

Hned od prvního rána se všichni zapojili do výcviku, který probíhal během celého týdne. Výcvik se skládal jak ze silových, logických, tak i z manuálních úkolu. Agenti např. skákali do dálky, házeli štítem kapitána Ameriky, který si museli nejprve vyrobit, stříleli z pistole Smith & Wesson, vrhali Thorovým kladivem. Mimo jiné i zábava je potřeba, takže si připravili své oddílové pokřiky, tanečky, naučili se táborovou hymnu a jiné písničky. Svou statečnost dokázali agenti jednoho večera, kdy nás čekala noční bojovka, a to cesta do Venomova doupěte.

Druhý den nás přivítal Black Panter, král Wakandy, který se vrátil z průzkumné mise a řekl nám jak na Thanose. V této mise získal druhou rukavici, která byla mocnější než ta Thanosova, avšak bylo zapotřebí do ní získat 5 kamenu moci. Aby to nebylo tak jednoduché, tyto kameny byly rozbité na 5 částí.

Děti, rozděleny do pěti skupin, byly i kromě výcviku každý den vysílány na jednotlivé mise, z kterých měly za úkol získat a přinést 1/5 kamene. Pro tyto kameny se vydávaly na utajená místa, kde je provázela jedna postava. Kámen SÍLY měl na starosti Hulk, kterého musely odnést zraněného na nosítkách k léčebnému pramenu. Kámen PROSTORU střežil Spiderman. Všichni u něho v pavučině sbírali malé pavoučky a museli zde prokázat svou obratnost. Další misí byla cesta za Kamenem DUŠE, kde museli zdolat dalekou plavbu lodí až k ostrovu, na němž na ně čekal Red Skull s hlubinným netvorem, který si vybral oběť z řad vedoucích a stáhl ho pod hladinu. Duše za duši. Aby děti získaly Kámen MYSLI, připravil si doctor Strange skládačky, hlavolamy a úkolem bylo za předem daný čas rozluštit co nejvíce jeho hádanek. Kámen ČASU střežil Hawkeye a byla to jedna z časově nejnáročnějších misí, kde děti musely využít nejen své mrštnosti, ale i síly a logického uvažování. Jak jsme se dozvěděli, rukavice byla ovládána pěti kameny moci. Po získaní všech 5 části kamene, jsme je spojili v jeden a zasadili do naší rukavice.

Ve čtvrtek se odehrála opět jedna z klíčových scének, kdy Thanos nejprve zdolal všechny avengers, ale jak zakopl o nemotoru Kuliočka, který se nám tu zase objevil, omylem luskl prstem v rukavici. A ani on nevěděl, co se bude dít, tak raději utekl. Stalo se to, že se postupně začali ztrácet naši anvengers. Po obědě jsme se od Black Pantera dozvěděli, že postupně zmizeli do vězení v Azgardu, což způsobilo Thanosovo lusknutí. Děti se tedy vydaly cestou s úkoly na Azgard Kamínek, kde osvobodili Lockiho bratra Thora a ten jim prozradil, v které časti vězení jsou jejich vedoucí. Odměnou za toto mimořádné úsilí jim byla sladká palačinka.

Pomalu, ale jistě se přiblížil den boje o záchranu světa, který se odehrával ve Wakandské roklině. Thanos spolu s Venomem přišli, abychom přísahali věrnost Thanosovi, ale to se přepočítali. Nastal boj, kdy Thanos všechny avengers porazil díky síle své rukavice. Když se chystal na agenty, objevil se Black Panter s naší rukavicí a začal nelítostný souboj. Nejprve porazil Venoma, ale nad Thanosem nezvítězil. Celou dobu se mezi všemi nepozorovaně pohyboval Kuliočko, který najednou v nestřeženém okamžiku přiskočil k Thanosovi, stáhl mu rukavici a sežral ji. V tu chvíli Thanos ztratil veškerou moc. Zloba, co byla v rukavici a ovládala všechny zlouny, byla pryč. Všem jsme dali druhou šanci a rozešli se jako přátelé.

Nezbylo už nic jiného, než večer vyhlásit výsledky celotáborové hry, rozdělit si odměny, dát si slavnostní večeři a užít si poslední táborový večer u ohně. Po příjezdu ještě děti po oddílech předvedly rodičům své pokřiky a novou táborovou hymnu, za což sklidily veliký potlesk.

Na závěr bych rád poděkoval všem účastníkům tábora. Bez této skvělé party by tábor nebyl táborem, všichni si dokázali udělat ze sebe legraci, a vykouzlit tak úsměv nejen na dětských tvářích. Za podporu našeho běhu patří také poděkování firmě Lihovar Anton Kaapl za dopravu batohů, firmě Finesa za výrobu magnetek, firmě Colop za věcné dary a lidem, kteří jakýmkoli způsobem přispěli k přípravě programu a chodu tábora. Fotogalerii a videa z tábora naleznete na webových stránkách: www.ldtnakolice.cz.

FOTOALBUM

Pavel Pešek
Hlavní vedoucí II. běhu

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *